Tinta Hidup 2015

2015 hampir melabuhkan tirai. Aku ingat lagi, on 2014, it has been a tough year for me. That all I want is 2015 to come fast. 2014 end on its own painful way, which teaches me a lot about life. Ada suka, duka, tawa, tangis yang selalunya hanya aku dan Allah tahu.

Tak sangka dah hampir penghujung 2015.

Habis intern dengan KPMG, aku sambung lagi satu semester untuk habiskan degree. Tough. Sangat tough. Masa tu, aku dah tak rapat dengan siapa2, ayu dah pindah keluar kolej and ikin, putek dah habis study. Tinggal geng aisyah, which aku tak boleh nak masuk. Tapi redah je. Alhamdulillah, group mate semua best. Paling best bila aku dapat register untuk subjek undang-undang islam kekeluargaan. Hahaha macam subjek untuk bina keluarga laa (ok sorok muka).

Alhamdulillah, on July, semua subjek lepas dan selamat. Sesak masa akhir sem sebab aku selalu dan terpaksa ulang alik from condo to hostel. Letih. Ada one day, dari hostel, condo, perak and penang. Penat tu, Allah je tau. Tapi sekarang dah biasa, rilex je, tayar pecah tepi jalan pun selamba drive pegi workshop and settle sendiri.

Seperti Axiata janji, end of July, aku fly to Indonesia. Last minute sebelum nak fly tu aku tak ada mood nak pergi, tapi gigih jugak, pack barang untuk 2 bulan 14kg je, kau mampo? hahaha kerja pun macam tak kerja. Every weekend enjoy and that is the best 2 months of holiday I ever had in my life. With no family, obligations or financial problem to think of. Tapi masa kat jakarta, risau jugak sebab balik tu tak ada kerja, but I decided untuk take a break (my bad here).

It ended up, with saki baki duit travel kat jakarta, bandung, and the rest of the places, I survived from october – dec, until I settle dengan permanent job with EY. Cerita nak dapat EY pun banyak dugaan, hewhew. KPMG called, and I try so bad to get into my previous audit firm. Tapi yakin dengan perancangan ALLAH, kita merancang dengan cita-cita tapi ALLAH merancang dengan cinta 🙂

And.. sebelum 2015 tamat, Allah beri lagi rezeki yang tak pernah dirancang.

In Syaa Allah, semoga 2016 dipermudahkan segala urusan.

Aila_ 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s